fredag 24 augusti 2012

Förmöte inför Visions förbundsmöte 2012

I två dagar har jag träffat fackliga kollegor från Visions Region Väst och pratat rapporter och motioner inför Förbundsmötet 2012.
Det kommer att bli det första förbundsmötet med Vision (förra gången hette vi fortfarande SKTF) och förutom de vanliga beslutspunkterna kring medlemmars motioner och olika rapporter så kommer det även ske val av ny förbundsstyrelse. De personer som valutskottet har förelagit presenterades också på vårt förmöte.

Den mesta informationen ligger öppet på Visions hemsida så att alla som är intresserade kan ladda ner och läsa: Visions Förbundsmöte 2012

Det känns som om de förtroendevalda som fanns på plats tänkte och tyckte en hel del lika men givetvis finns det frågor som det råder delade meningar kring och så måste det ju få vara i ett förbund. Det är ju genom diskussioner och olikheter som utvecklingen går framåt och man förhoppningsvis hittar de bästa svaren och lösningarna.

SKTF, och numera Vision, har under många år lagt ner mycket energi på att göra ett förändringsarbete. Det handlar om att bli ett facklförbund som medlemmar och förtroendevalda ska känna sig stolta över och det ska vara det bästa fackförbundet att vara med i. Arbetet har drivits fram genom att mål och åtgärdspunkter har beslutats på våra tidigare förbundsmöten.
Men för att klara av att ta dessa steg, som måste tas. så behövs en gemensam och stabil grund att stå på för att inte tappa bort varför vi finns som en facklig förening. Det som är vår ideologi och våra värderingar.

Vision är en demokratisk organisation och varje medlem har därför rätt till inflytande över och stöd av organisationen.

Vision tror på individens vilja och kraft att utvecklas och att själv och gemensamt med andra ta ansvar.
Vision är ett partipolitiskt obundet fackförbund. Det innebär dock inte att vi är opolitiska. Vision tar ställning i frågor som är viktiga för medlemmarna. Vår arena är i första hand arbetslivet, men också frågor som berör eller påverkar arbetslivet och livet för medlemmarna.

Vision tror på gemenskap såväl på arbetsplatsen som i samhället i stort. Genom att gå samman kan vi åstadkomma mer och vi blir starkare tillsammans än var och en för sig. Gemenskapen och sammanhållningen är viktig och arbetsplatsens gemenskap är grunden för hur vi organiserar oss i Vision.

Vision tror att mångfalden bidrar till en fackföreningsrörelse som ger ökade möjligheter till framgång och styrka. Mångfald höjer kompetensnivån och förstärker möjligheterna till god medlemsservice och ett effektivt företrädarskap.

Vision har likabehandling och respekt för den enskilde som ledstjärna. Alla former av diskriminering och godtycke måste motverkas.

För Vision handlar solidaritet om medkänsla och förståelse för andra.

För övrigt så tycker jag även att vår Framtidsidé (som tidigare var SKTF:s vision) sammanfattar allting väldigt bra:
Visions framtidsidé är ett arbetsliv där alla får plats och behövs och som ger möjlighet till gemenskap och utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar